Noul ATV Linhai M550 EPS

De multi ani era nevoie de un suflu nou pentru gama de ATV-uri Linhai. Fanii acestui producator asteapta de ceva vreme modele noi de ATV-uri, avand in vedere ca versiunile actuale au deja o vechime considerabila pentru piata powersports, care este intr-o continua dezvoltare. Constructorii din acest domeniu sunt obligati sa se alinieze la cerintele pietei actuale, in ultima perioada fiind lansate o multime de modele noi de ATV cu standarde tot mai ridicate si la preturi foarte accesibile. Cei de la Linhai au inteles in ce directie se indreapta lucrurile si au venit in 2016 cu un model care revolutioneaza gama de ATV-uri a constructorului chinez.

Noul ATV Linhai M550 EPS 2017 este un model complet nou, fiind o abordare diferita a constructorului fata de ceea ce stiam pana acum despre produsele Linhai. Prin lansarea acestuia pe piata, cei de la Linhai isi fac debutul in categoria ATV-urilor premium, Linhai M550 fiind un model demn de anul 2017. M550 reprezinta a patra generatie pentru ATV-urile marca Linhai, constructorul chinez avand in spate o istorie destul de impresionanta pentru piata powersports, atat la nivel mondial cat si pe piata din Romania, unde aceste ATV-uri au dominat in ultimii ani topurile celor mai bine vandute ATV-uri. Constructorul a inteles intotdeauna principalele cerinte ale pietei, dezvoltand modele care se muleaza perfect pe cerintele clientilor.

Tocmai in acest sens a fost proiectat si noul ATV Linhai M550, care poate fi un deschizator de drumuri si pentru alte versiuni si motorizari destinate celei de-a patra generatie de ATV-uri Linhai. Imaginea lui M550 include elemente moderne de design, care plaseaza acest ATV in topul celor mai atragatoare ATV-uri de pe piata din Romania. Noul look include si un sistem de lumini cu tehnologie LED, precum si semnalizatoare si LED-uri incorporate in carenele ATV-ului, rezultand un pachet compact si modern. Stilul noului ATV este completat de portbagajele premium fata/spate, Linhai M550 fiind prevazut si cu manere speciale de tinere pentru cel de-al doilea pasager.

In ceea ce priveste partea tehnica, acest ATV beneficiaza de trasaturile unui ATV de incredere, fiind echipat cu tot ce aveti nevoie pentru a depasi orice obstacol in off-road. Astfel, Linhai M550 EPS este pus in miscare de un motor complet nou, dezvoltat in colaborare cu japonezii de la Yamaha. Motorul LH188MR dispune de un cilindru si o capacitate de 493cc, fiind racit cu lichid. Acesta sustine o putere de 32 CP la o turatie de 6.500 rpm si un cuplu maxim de 39 Nm la 5.500 rpm, fiind cel mai performant motor din gama Linhai in ceea ce priveste raportul fiabilitate/performanta/pret. Managementul motorului este gestionat de o cutie automata de viteze cu variatie continua CVT, avand treapta de forta si marsarier.

Performatele ATV-ului in off-road sunt completate cu un sistem de tractiune integral si selectabil 2×4 sau 4×4, acesta fiind echipat si cu un diferential blocabil pentru a trece peste cele mai ostile trasee. Mai mult, sistemul de franare este unul hidraulic pe disc, in timp ce suspensiile sunt independente pe toate cele patru roti, fiind de tipul MacPherson pe fata si cu brat dublu pe spate. Cei de la Linhai nu au uitat nici de partea utila a noului ATV, M550 fiind echipat standard cu un troliu electric, aparatori pentru maini si bila pentru remorca. Capacitatea de tractare a lui Linhai M550 este de 200 kg, in timp ce capacitatea maxima de incarcare este de 150 kg.

O alta trasatura importanta a noului ATV Linhai este echiparea acestuia cu sistemul electronic de servo-directie EPS (Electronic Power Steering). Acest sistem asigura asistenta la virarea sau schimbarea directie de mers a ATV-ului, fiind foarte util pe traseele off-road. Controlul ATV-ului este mult imbunatatit iar intarzierea care apare la schimbarea directiei de mers este redusa considerabil. Linhai M550 EPS cu servo-directie asistata electronic previne oboseala pilotului care apare dupa doar cateva ore de condus in off-road, bratele rider-ului fiind foarte solicitate de sistemul clasic de directie fara EPS. Totusi, echiparea cu EPS este doar optionala pentru ATV-ul Linhai M550, in functie de necesitatile, preferintele si bugetul clientului, acest pachet ridicand pretul ATV-ului cu cateva sute de euro.

Constructorul chinez le-a mai pregatit inca o surpriza clientilor sai. Astfel, pentru noul ATV Linhai M550 2016 se poate opta pentru doua variante de motorizare. Clientii pot alege motorizarea clasica cu carburator sau motorul alimentat prin injectie electronica de combustibil EFI (Electronic Fuel Injection). Acesta din urma asigura un consum mai redus de combustibil, fiind mult mai usor si mai ieftin de intretinut. Cu siguranta, Linhai M550 EPS se va impune si pe piata din Romania, avand in vedere popularitatea constructorului in aceasta zona care le pune la dispozitia clientilor cele mai bune ATV-uri in ceea ce priveste raportul calitate/pret. Noul ATV Linhai este o alegere ideala pentru cei care cauta un ATV de capacitate medie ieftin, bun si, in special, modern.